3 uker

I morgen er det offisielt kun 3 uker til jeg reiser hjem igjen til lille Norge. Jeg vet ikke helt hva jeg føler rundt dette. Men en ting jeg vet er at det blir helt utrolig trist å reise fra alt her borte i USA. Er så mye jeg kommer til å savne! Kommer til å savne både stedet og folkene. Har fått så mange venner her borte, venner for livet. Har til og med fått meg to nye venner i Norge av å være på dette stedet. (Hei Anna og Heidi!)
Men hverdagen her i USA er en helt annen enn den hverdagen jeg kjenner til i Norge. Det føles nesten som en helt annen verden noen ganger. Både positivt og negativt.
Jeg føler at USA er et mye mer konservativt land enn det Norge er. Det er det jeg liker skikkelig godt med Norge, at vi er så liberale som vi er, og dømmer ikke folk så mye. Man hjelper hverandre uansett etnisk bakgrunn eller religion man har. Jeg føler folk i Norge "vokser opp" litt fortere enn Amerikanere gjør. Man har mye mer ansvar i Norge som en 16-åring enn det en 18-åring i USA har. Det var noe av det jeg reagerte mest på når jeg først kom hit. Hvor lite ansvar og hvor mye regler en 18-åring har her borte.
Men så på en annen side så har vi jo Norge som er veldig "asosiale" av seg. Da sikter jeg til "fremmede" personer for oss. Hvis du møter på en fremmed i Norge er det ikke snakk om å gi et smil eller småpreike litt med personen. Nei, vi skal absolutt på død og liv ikke snakke eller se på personen som sitter ved siden av oss på bussen f.eks. Her i USA er man hyggelig med alle man går forbi. Folk smiler og spør hvordan du har det, preiker litt her og der med forskjellige folk man aldri har sett før. Folk holder dører for hverandre, og folk sier "Please and Thank you" mye mer enn vi Nordmenn gjør. Folk kaller hverandre for "honey" eller  "sweety", uansett hvor godt man kjenner hverandre.
Men når alt kommer til alt, så må jeg si at jeg er kjempe stolt av å komme fra Norge og kalle meg selv for Nordmann. En ekte viking! Uansett hvor "tacky" Amerikanerne tror vi er i Norge. Bare en stor flokk med tullinger som går på ski med lusekofte på, og spiser matpakken sin som er govtbrød med bruost. Vi som hver helg drar på hytta og spiser grøt og spiller ludo med familien. Det er verdier som jeg syns folk bør sette mer pris på. Jeg har lært at man ikke skal ta ting for gitt, og akkurat det tror jeg det er veldig mange nordmenn som glemmer. Hvor utrolig heldige vi er som får bo i verdens fineste land. Er det så rart at jeg blir så hjemkjær når vi har det så godt som vi har det i Norge? 

 

foppal e livet! heia brann

 

- Helene.

2 kommentarer

pusenmalin

09.05.2012 kl.06:39

Jeg har konkurranse på bloggen, håper du vil melde deg på! (:

Fredrik Gjerdevik

20.05.2012 kl.03:09

bra du har hatt et fint år :) men blir fint å få deg hjem igjen og, en gla jente mer i Norge =)

Skriv en ny kommentar

Helene i USA

Helene i USA

18, Bergen

Jeg skal reise til USA som utveklingsstudent året 2011/12 med organisasjonen Aspect. Det er det denne bloggen handler om, mitt år i USA. Og jeg blogger om litt andre ting også før jeg reiser!

Kategorier

Arkiv

hits